Thursday, December 20, 2007

salam aidiladha =)


hmm..my-3rd raye aji...cam biase sbb da terjato pade ari dimane aku kene gi skolah..so,beraye la aku di skolah(ade klas dr pagik...sampai ler ke senja/mlm)...

just 2 snaps of my ari raye aji...
1st gamba:rombongan nak gi serg host yg sudi memasak di pagi raye pas solat sunat raye di skolah ]
2nd:hidangan raye aji tahun ini...ROTI JALA vs KARI KAMBENG(ekcelli,ade je kari ayam..)

Saturday, December 15, 2007

this thin` excite me!

ngeeeeeeeeeeeee....
mende yg aku suke kump...buku!!!(of coz ler NOVEL)...
byk x?
hehehe...bleh la dikate kan...hampir full gak la dlm almari tmpat aku letak tv aku tu...ekcelli sket tu klo nak dibandingkan dgn koleksi yg aku da kumpol kat umah aku kat batu gajah nun...ade satu rak full ngan buku crite n majalah...klo nak dikire brape da aku abeh membeli mende2 ni...erm..mau sejuta kot(hahaha...merapu giler!)....sume tuh gune duit sendri...maksud aku..dr blanje skolah yg ayah kasik..save2 la nak mendptkan buku2/majalh2 tu sume...oh yer,klo mende2 selain buku ilmiah ni,parents aku xbelikan..means,klo nak buku novel ke,cd artis peberet ke,majalah berunsur hiburan..kene usaha sendrik...kenkdang aku `pinjam`gak duit ayah nak bli walopon hakikatnyer aku xpernah bayar balik...hahahaha(ayah aku suke perli duh!hiks!)

aku rs aku pernah ckp kot kat korg...klo kat mesia...klo nak bli majalah..aku bukan reti bli satu...kenkdang aku bleh abeh sampai rm20 hengget sume tuh bli majlah jek...skali bli,hammek!3-4 jenis majalah bli skali gus...dan.dlm mase sehari jek xpon klo dtg excited aku nak mebelek majalah2 ni,dlm 2jam aku da bleh bace 3-4jenis tu skali trus...

ble bab buku crite lak...ni lagi satu...klo dtg nafsu tamak tu...rm100 pon bleh abeh kejap jek bli byk2 buku crite skli gus...eh!bukan bli kat kedai buku seperti mph atau kinokuniya(ni gak tempat peberet shopping place aku) tu...klo kat ipoh,ade satu kedai buku 2nd-hand;NOVELHUT...haaa...kat sini,bykkkkkkkkkk sgt buku2 crite yg klo kat kedai biase rege die rm30-50 bleh dpt dgn rege rm10...klo x mo bli,pinjam pon bleh...kene baya brape ek skali pinjam...then bile hantar dpt balik duit tu...aku xigt lak...beshkan kedai buku cenggini?...skali bli,mmg byk!ayah yg jd tukang driver gi kedai buku ni,slaloo komen aku ni tamak!hahaha ;p

tp,lame2 bile da sedar dri sket...kene berjimat...aku hadkan diri sendri...setiap bulan 2 bijik jeeeeee skali bli...kenkdang tu,tebli gak byk2...hehehe...selain makan...membace novel gak aku nyer peberet things nak buat....

ye la...novel2 chenta la yg byk lam rak aku,speselly yg bahse melayu sume ketegori novel chenta...nak kate aku minah jiwang...xgak,kasar-garang lagik ade...aku suke bace2 novel chenta bukan pe,selain sbb die ni xmemenatkan otak...dlm tu klo korg prasan la kan...sebenarnyer byk nilai2 humaniti,ade selit2 nilai agama,pyskologi dan kenkdang realiti hidup,motivasi..dan fantasi la(tu psl aku kuat berangan)...

membace novel bleh wat aku release tensen-hilang jap dr dunia sebenar,aku bleh fokus bace novel tanpa kesah keadaan sekeliling sambil telinga disumbat ngan sound muzik yg kuat...bleh xtido,semata nak abihkan cepat buku yg aku bace(antare reason asal aku suke sgt tido kul3-4pagi)...tp,ade kriteria gak buku novel yg aku akan baca...xsumer jenis la...aku tapis dlu sblom bli...tgk cover,bace ending dlu,bace intro,bace tgh2 die...baru bli....

bile dtg jepun ni,aktibiti yg satu nih slow sket...tapi,bile nafsu tuh dtg balikkkkkk.....haiya....saiking..da 4ketol da bli(sume da complete abeh bace plak tu)..pastu smalam...2ketol lagik on da way nak sampai umah...ngeeeeeeeeeeeeeeee.......

series pasal vampire nyer warrior nyer brotherhood....ade lagik 4ketol utk dibli...ngehngehngeh!
slow-slow intan!

Sunday, December 09, 2007

my 1st ever X`mas gift!

oh!aku xsambut la krismas ni...
enjoying the day only everyyear...tambah2 kat jepun ni,ble nak krismas banyakkkkkkkk kek2,sweet2 yg sedap2 terjual kat mane2...nak lagik besh,suasana a day before X`mas...ramai ler pakwe-makwe berkeliaran/berjalan2 sekitar bandar..pastu yg besh...rege kek yg sedap2 sume byk yg murah time nih!hiks!(igt makannn je aku :p )

anyway...
arini mmg aku asyik tersenyum sumbing jer...
sblom stat lesson ngan syo-nin arini,tetibe die muncul ngan baju coat panjang ala2 cam santa clause pon ade aku tgk...tp bile di padankan dgn stail rambut beliau...hmm..gaye rocker ah...ngan suar koyak nampak kepale lutut beliau...tetibe beliau sengih...

"ja..jang.....haik!X`mas purezento!maa,mada hayai dakedo..."kate beliau...aku yg tak expect die nak kasi adiah ni...terdiam...(oh,yer,aku klo terkejot...ke surprise ke...aku terdiam,i.e, tergamam gitu)ekcelli,aku rs kire die membalas balik omiyage yg aku ade kasi die mase blk mesia aritu...tp xplak aku expect die balas dgn care chomel cenggitu...yg x tahan nyer...kat lebel adiah tu siap bertande...`with my heart-i`ll be glad if i can see your smilling face`(agak pelik gak la BI die,bleh la~)...hakhakhak...seb baik la,die nih bukan pakwe aku,klo x da cair da nih..dan dr mule lesson sampai ler aku lepak minom kopi jap kat sturbuck,gi pasar,naik bas...sengihhhhhhhh aje~(aku agak mesti org kate aku giler,sbb sengih sensorg)
sampai jek umah...dgn ganas nyer aku bukak adiah si syonin nih...dan...AHAHAHAHA(series,guling2 aku gelak)....its PINK!!!...and its PIG!!!bapak nyer la chomel nyer adiah ni...adiah paling chomel aku pernah dpt dan the 1st ever PINK adiah aku dpt...so,i guess...aku da dpt agak la...dr jenis adiah yg die kasik ni...bermakne mmg sah la...AKU CHOMEL!(xde kaitan la tapi!)
pa-per pun....

he-made-my-day-lah!
^_________________~

Tuesday, December 04, 2007

sedap la plak lagu di player blog ku ini *title xde kaitan ngan isi*

ni aku curik snap pakai camera cik bal mase klas ari sabtu ari...inilah~~ sensei yg yg aku kire paling ler baik nyer seantero duhnia!xcaye?haaa....aku tau,byk crite psl beliau ini...tp,dgn bacth aku die nih sgt nyer la baik nyer...,aybe sbb next year die da nak bersara kan,so,ati die lembut ya amat kut...

sememangnyer klas beliau ni aku xpaham mende ape je yg die ajar...lagipon,die ajar black board tu je...asalkan ko dtg kelas beliau ini,then nak tido ke nak sembang xhengat dunia pon bleh...xm paper beliau ini..uishhhhhh...sungguh besh!gerenti dpt a!series nih...xcaye..meh dtg sini,amek paper beliau...

cumenyer,die nih smangat sgt nak mengajar(walopon die ngajo blackboard je kan)...suke beno wat klas ganti dimase2 yg x strategik...nih klas ari sabtu!ade ke aritu nak wat ari ahad...pastu ade plak idea beliau nak wat klas ari tgh2 org bersuke ria sambut festival universiti(dai-sai)...nak lagi besh...baru2 ni beliau mengeluarkan idea nak wat klas time krismas!!!huh!ye la...mmg la aku xsambut...TAPI~~~mase tu ari cuti....C.U.T.I tau!!!sape la yg sanggop ke skolah mase time cuti winter itu...adeh laaaa....seb baik dpt tentangan keras dak2 klas aku...

bayangkan...klo ari sabtu..stakat yg dlm gamba ni JEK yg dtg(siler kire skali yg mengambik gambo)..bayangkan di ari cuti yg lain...sah2 la..lagikkkkkkkk kurg dr ini....

encik koma-e :douyoubi no deta?(klas sabtu ko dtg?)

aku :un,deta.(sambil tunjuk dak2 yg dtg,kebetulan kitaorg duk satu area lak ~_~; )

encik komai-e :woa,sugee na omaera...(woa,bagos nyer korg)

sebenarnyer cik koma-e oiiii...klo aku ni org jepon mmg...MEMANG aku kan ponteng seperti kamu jua,masalah nyer,aku ni pendatang..kene wat cara pendatang la kan...

Sunday, December 02, 2007

alahai buah ati ku~~

minggu lepas idop aku agak tertekan pasal buah aku aku ni buat hal...em ekcelli salah sendri la sbb aku yg buat dia sakit dan sewel...susah ati aku 3-4 ari dibuat nyer...slaloo klo ke lab aku akan bw die,tp minggu lepas aku xbw..sume salah aku sbb terlalu `jujur`(ekcelli bendul)...sbb kan aku ter-re-new satu program ni...trus tetibe buah ati aku ni diserg mcm2 sakit...kecot perot aku bile mcm warning kua kat buah ati aku ni...series,bile dia sakit aku tensen..xcaye,tanye bal...terase cam ilang kaki sbalah...trus mcm2 kemungkinan yg xbest kelua..ni la harte pertame yg aku ade sejak dtg jepun ni..tetiap ari die teman aku...mcm2 kenangan ada ngan dia ni...klo die da xleh nak digune,aaa~~...gelaplah dunia ku!!!...slame die sakit,aku asyik merungut tensen je kan bal?...seb baik la,aku gi mendapatkan nasihat dan perkhidmatan scan/remover percume kat tenet...slamat da buah ati ku ni...die pon da bebas da dr penyakit trojan ngan spyware...virus pon da xbrape brani dtg menyerang...cume kenkadang kipas die berbunyi2 sket...kadang2 je la...bile die rs nak memaloo kan aku,(terutame time nga buat experimen..eee) die berbunyi,padahal kat umah xbunyik pon..huh!
buah ati ku
bile die da sehat,aku plak yg xsehat..da dekat sminggu aku asyik demam mlm jek ngan idong srett~srett~ sbb selesema...adeh ^~^;

Monday, November 26, 2007

*tepok dade,tunjok ke langit* KE BINTANG!!!

suke pulak aku phrase `ke bintang` tu...its more like...berusahalah utk diri sendri...aku blajar phrase ni dr psgn vanida imran-shidi dr siri sehati berdansa...hehehe..cute lah mereka...

mnggu lepas,aku telah mengalami pengalaman yg agak memaloo kan sbb diri sendri...dah nyer...bile aku panik,aku akan senang jd clumsy..giler nyer clumsy...ekcelli mase ari khamis tu(the last day to submit my lab repot)...aku mmg da ready sume nak antar repot kat sensei...smangat giler da ni...bile da ketok nak masuk bilik sensei,siap ckp lagik kat sensei yg aku nak anta repot(ekcelli give a sign to another sensei dlm bilik sensei aku tu keluar la dr bilik itu supaye aku dpt berinteraksi dgn sensei aku dgn selesa :p )..so,bile da masuk kan,skali aku amek file kat lam beg...YABAI!!(alamak)...aku lupe nak seiri(kemas kini) repot tersebut dan lupe plak nak stapler!!!series,di mase tu,aku trus panik..dan trus pusing blakang mengarah ke pintu tanpe langsung ckp mende ape pon kat sensei.so,sensei yg blank trus panggil aku,yg aku lak sbb da panik kan,trus ckp "sensei,sori,sy tersilap!"pas,time tu jugak bal yg nga tunggu turn tanye aku apsal aku kua ngan panik nyer dr bilik sensei trus gelak bile aku bgtau die...

huh!da la tu,ade plak typo kat repot tu,terpakse gi bilik comp nak betolkan balik...ble nak print,printer kat bilik comp tu plak xmo berkerjesame ngan aku...huarghhh!!!yg pelik nyer,org lain print ok je,ble time aku jek die buat hal...seb baik tringat peyek...gi tebal muke,jumpe peyek suh print kan....

then,da setel sume,jumpe sensei balik minta maap sume....alaaaaaaaa.....sensei dpt detect lagik typo kat repot aku..pesal la aku xprasan...hmm...akhirnyer,kene gak re-submit repot tersebut...sensei siap gelakkan aku lagik...adeh...sunggoh memaloo kan~

then,aku yg innocent ini,ponteng klas last...gi bersuke ria ngan bal kat PP...ekcelli xde la bersuke ria..more to melepak sambil makan2....adeh~kantoi dgn dak klas,mizuta...die part-time kat noodle-stall kat foodcourt...siap kene perli lagik ngan die:"masu~awak ponteng ek klas ke-5 arini"...aku just buat muke chomel je kat die sambil gelak2...


kebetolan plak,mlm tu,dak2 ini ajak men bowling plak..so,kitaorg pon join...la...oh yer.aku xmain bowling =)...aku tukang tgk je...


then,esok nyer...gi shopping2 (lebih kepade cuci mate sebanrnyer)...akhirnyer,aku mengalah!aku beli jugak la baju belon...aku ekcelli xbrape suke baju jenis ni sbb die kembong semacam,tp tah...tringin lak...bli la,ni gamba sebenarnyer aku amek nak tunjuk bal,sblom gi klas syo-nin smalam,tp,yappa...last2 aku xpkai,sbb nyer blom cukop keyakinan!hahaha...nnt2 la...(2gamba ni amek gune tepon..oh yer,burok plak...ade duster chomel kat cermin tuh...aler,jadik la)


here pics live perfomance yg aku gi...byk cam lagu jazz...not my-kind-of-music though,but...seronok...enjoy tgk live perfomance sebenarnyer....then theres zufar main percussion utk group ni...best2.

oh yer.dlm minggu lepas jugak la...br aku sedar....betape aku xsukernyer manusia yg byk personaliti ni...hypocrite la senang crita...sebenarnyerkan...its better to show your true `badness` then show the `politeness-coolness`to other people...sekurg2nyer,org paham la who you really are.

till then.
=)

Sunday, November 18, 2007

kaze to tatakau..(berlawan dgn angin)


makkk oiiii...sejoknyer la arini!!!td nak ke machi td,angin kuat sgt sampai menolak2 tubuh aku yg chOMel ini...sejuknyer ya amat!sampai merah2 da muke aku menahan kesejokan...padahal sebenonyer,kat oita belom lagik winter,still autumn lagik...nak kate autumn nak abeh pon,ntah...pokok-bukit-bukau blakang umah aku still ijau lagik...so,buat pertame kalinyer,arini aku mengalah...aku pasang gak heater comel aku tuh...skang ni,asyik kat living room jek,xmo gi dapo pasal kat dapo sejok~~,buat la camne pon,aku tamo gi dapo... :p

aku tatau la knape kan...aku xbrape gemo klo muke aku merah2 series..rs cam xbesh...bukan pe,td kene perli,
"sejuk sgt ek kat lua td?"muke aku blank...
"xdela,muke awak merah"
alehhhhhh....muke die merah jugak..kate muke aku jek..wekkkk....pastu skali lagik...mase2 nak abeh session tuh...
"woooo...minggu ni awak sgt berusaha ekkk...cpt tangkap!"*tepok2 tgn*
huh! nak perli la tu,pasal aku slaloo lambat nak pick up mende ape yg die ajar sbb lack-of-practise...
nak cover malooo aku balas"owhhh~ itu sbb sy x bz minggu ni."*straight face*
agaknyer minggu ni minggu aku kene perli kut!wekkkkkk!:p

smalam call mak...finally,ayah da bersara dr mengajar...huhuhu~xsangka betol mase blalu cepat...mak citer,majlis bersara ayah aku grand giler..siap berarak...dr pintu pagar skolah hingge ke grand stand naik keta padang golf tu(i wonder how the students negotiate with the golf-resort staff to get that car!)mak ckp,seb baik mak xjoin time berarak tu,klo x,mesti maloo sume kenal...bukan ape,student nyer parent pon dtg gak...waaa...bleh bayang la grand gak hari bersare ayah aku tu...then,next week...geng2 chekgu2 ayah,akan gi cuti2 malaysia kat p.pinang...mcm famili day kut...tp...teka brape lame?no....bukan 2ari2mlm yer...4ari3mlm!!!makkkk aiiii...lame nyer...da la kat hotel lak tu...jeles je degr pasal satu famili aku akan gi...aku nak gi jugak :(

ape lagik ek nak bebel?
aaaaa...ni lagik satu kegilaan aku buat stakat ni....
sila tonton siri HEROES!huh!series x bleh blah citer ni...pasal citer ni gak la kenkdang aku bleh tangguh2 keje ie. repot aku tu sbb nak tonton siri ni...tp...perlu diigt...sile layan citer ni dr 1st season pasal..klo teteibe je tgk yg paling latest episod,nnt blank xpaham...skang ni aku stuck kat episod 21...ekcelli ijust take about 3days to finish it untill the 21ep...hahaha...giler x?stuck ni pon pasal link2 utk ep seterosnyer sume link yg lambat loading..so,membuat kan aku terpakse bersabar utk menonton episod seterusnyer di lain mase...

skang ni nak buat pe?
owh...
tu pon nak tanye lagik?!
R-E-P-O-T

Wednesday, November 14, 2007

taking chances(dlm bahse melayunyer..mengambil peluang yg ade)

suke part:

"dont know much about your life;
dont know much about your world..."

mcm...taking chances to know new things,jumping into a brand new life...forgetting the past,tp masih lagi sedar diri...face forward...walopon tatau ape yg menunggu mase depan...kurg2, sedia dgn experience yg ade...

just,dont think too much about future...seperti yg mak-ayah,sape2 je org pernah kate; "we plan the future..whether it be or not,thats god wills"...klo nak ikotkan,macam2 bleh blaku...be positif.tu yg penting dlu...any problem comes in between,mase itu la cr penyelesaian nyer...kenkdang mende yg sebenarnyer xde pape,bleh kite jadikan satu masalah besar...

teringat email yg k ina =) pernah kasik baru2,kenkadang jugak,because a very little thing can cause a big trouble...cuma tu lah...kite manusia ni(aku la tu) lupe mende2 yg kecik2 tu...slaloo sgt fikir yg susah2/jauh2...mengabaikan yg ade...tp bg perhatian kat yg xde...

tapi kan...ade jugak mereka2 yg selaloo melepaskan peluang yg ade...dan aku slaloo terjumpe dgn meraka2 ini...mungkin cool kot blagak biase je...tp to me,its not that cool bile peluang yg ade xdigunakan...xreti membace keadaan sekeliling(kuuki yomenai)...dlm kate lain... TIDAK BERSUNGGUH...mungkin aku nyer expectation tinggi kot...tu sbb kenkdang derg ni menghampakan... ke aku yg chotto hampa sebenar nyer ek?datte,"hidung xmancung,pipi tersorong2 no ningen ni naritai kunai"...
kusso~~

Sunday, November 11, 2007

eh?apsal byk lelaki2 yg aku minat kuar arini?

ekcelli,aku xbrape smangat sgt arini..smalam balik dr bersuke ria ngan bal n kjaja...pas da nak setel tido tu,tersangkot berborak lame plak ngan tini...lame giler plak borak ngan minah sorg ni...biase la,tukang mendgr msalah chenta kenkawan aku...
haa..sebut psal prob chenta ni kan...kenkwan rapat/baik aku...slaloo nyer la derg ni ble bermasalah chenta,mesti nak citer kat aku,pastu nak aku menasihati derg ni...xrase pelik kah mereka sbb org yg mereka tanye ni(aku la maksudnyer)..xpernah ler berjaye bab2 chenta-chentun ni...dlm erti kate lagi..i`ve not yet experinced laaaaa...adeh...

bebalik kepade title entry di atas,aku da tido lewat smalam,so..mmg sah2 la bgn lambat kan kan...skali kul 9pagi td da dikejotkan oleh sho-nin!alaaaaaaaaa.....die nak meng-awalkan date aku dgn die ke pkul 3 dan berlangsung dlm mase yg lame!sejam setgh!!!nak muntah~~~(date=bukan maksud couple nyer date yer!)dgn kpale berat...gi praktis sket,find some new stuff to show him...tp,ble da jumpe die,sume plan xjd,pasal..die beria sgt nak ikot planning yg minggu lepas...xgemo betol!lagu smap-sekai ni hitotsu no hana bergema byk kali spanjang pertemuan...aku bukan pe,aku sgt-sgt-sgt bosan ngan lagu ni...tp xpe la,demi mengjage ati sho-nin,ikot je la

pastu,on da way nak balik tu...terlanggar plak ngan sorg yg ansem!alaaaaaaa...bukan aku yg langgar beliau,beliau yg langgar aku..ekcelli time nak naik train nak balik...pas date ngan syo-nin,aku gi pasar sat bli brg dapo..then time nak balik tu,mamat ni ntah pasal tah,langgar plak aku..terlepas plak plastik beg..maka,mungkin beliau merase bersalah melanggar aku yg chomel ini(ekcelli aku nga blank...cam...eh?aku kene langgar ke td?...camtu la perasaan aku),die pon amek plastik yg jatoh tu,bagi kat aku then meminta maap sbb langgar...aku xpandang ah muke beliau memule,skali bile dongak(tinggi tau die)..aisey~~...ansem nih(hahaha)...beria die mintak maap,aku just senyum sambil berkate xpe2...i wish i could snap a pic of him to show u guys!:p
td lak...dlm kul 11 mlm..kua plak spesel dokumentari pasal pelakon yg mmg menjadik buah ati aku ni...oguri shun...trus berenti aku buat lab-repot...tercangak aku depan tb...what i like about this guy?hmmm...muke series die x-bleh-blah!hahaha..pastu..tgh2 series,tetibe senyum...mmg cute.baru2 ni,kua berita die adelah top 1 artis lelaki yg diminati pompuan jepun...:( xbesh betol...trus kurg sket tahap ke-minat-an aku kat die ni sbb ramai org minat die,bleh?
da abeh wat penat menaip repot lak...tetibe kat tibi..kua plak showcase backstreet boys..live 30minutes in japan...isk isk isk...dpt la tgk die wat perfomances sejak sorg member derg tarik diri...dgr nyanyi lagu br drg live...bleh la tahan...

so,skang,aku menaip entry ni psl tetibe ter-pk...arini mmg ari my-peberet-type-guy keluar memuncul kan diri depan mata aku ek?

wish that theres would be one more guy show-up...
heh!
never.

Saturday, November 10, 2007

spending my weekend wif dj `bzzt-bzzt`



yappa~...nak main mende scraching-mixing lagu neh,klo xde bakat mmg ler xjd rythm yg di ingini...nampak je cam senang wooo...cube try gesek sket piring tuh...bunyik pelik la plak ^~^;
oh yer...sblah tuh adelah dj-denon...menurut kate mc-showcase tuh die nih agak pupolar la di tokyo...

Tuesday, November 06, 2007

bila tiba aki(autumn)....

skang da sejuk2 da...tp aku masih lagik bertahan xmo pasang heater kat umah...bukan pe,xnak manja kan sgt badan ni...nnt bile da masok winter,lg sejuk..takut heater-kaki aku yg kecik tu xdapek menampong kehangatan rumah aku nnt...

aki...
selain dr haru(musim bunge)..aku suke gak musim ni sbb keadaan sekelilng yg sedap mate memandang...daun2 pokok bertukar kaler...merah,perang,kuning....pastu bile angin tiup,jatuh2..cantik tau....nak lagik besh bile daun2 jatuh skali ngan bunge2 die...

tapinyer...
bile da musim cenggini dtg...mule la mendung je hari...maklom la...makin hari,waktu siang makin pendek,malam makin panjang...pkul 5 je...da gelap cam pkul 6-7 kt mesia...
lagik xbesh...bile da mendung2-redup2 je hari...mule la rs sabishi(lonely)...series...dgn sejuk tambah lak gelap2 sket...jalan sensorg,sambil angin tiup,nak2 pulak daun2 gugur...perghh~...syahdu nyer...mula la,rs cam sorg je dlm dunia ni...hahaha...pastu bleh tringat2 plak org2 yg dirindui...

bukan pe,sem ni,byk balik sorg dr skolah ke umah...group lab aku ngan bal xsame pastu adela sekelas yg aku lain dr bal...so,bile balik tu waktu2 da gelap,terase tu...mende yg aku xnak igt...bleh teringat...thats y la,tiap kali balik je umah...aku akan tepon mesia,dgr sora sesape je la kat umah aku tu...kebelakangan ni,bleh kate slaloo jugak aku tepon umah sampai mak aku pon halau2 da..hahaha...sbb beliau tidak tau mahu bersembang topik ape lg ngan aku...hahaha...

smalam chat ngan kawan2 rapat aku..kebetolan smalam rajin pula aku tegor org kat YM...yappa,minna shiawase da ne...hampir sume da ber-pk kearah alam yg itu...dan bile meraka bertanye kan aku camne?seperti biase jawapan aku...alhamdulillah...mada2 da yo...

mase cepat kan berlalu?
tup2...
tahun ni da masuk blan 11 da...

dan alhamdulilla...
aku dpt lagik control diri sendri stakat ni walopon kenkadang tu tergelincir jugak...
berkat doa mak-ayah ngan korg jugak ...kan? =)

Monday, November 05, 2007

akhirnyer...aku di dapor jua...

hmmm...seperti tahun2 sblom nyer...aku memsak jua utk gerai kali ni...xbleh la...nak tgk aje org lain wat keje...kekkyoku(finally) `date` aku ngan shonin utk sebulan je da miss 2 kali...hohoho...
jual ape?
roti jale dibungkus inti karipap...
seronok =)

cume...
"chanto sekinin yare yo!!!"

Wednesday, October 31, 2007

err...apekah yg nak ditulis ek.
skang ni,makin xde idea aku nak menaip blog.tp,nak apdet!

aa..minggu ni agak rilex sbb ade daigakusai(perayaan universiti kot maksod die)
slaloo nyer ade gerai2,pertandingan mcm2,open lab,forum,dan lain2...
aku agak sumer dak2 jepun oita universiti ni ternanti2(tanoshimini) mende alah ni...bukan pe,group lab aku beria bercerita kat aku pasal mende ape yg derg buat time daigakusai nnt...most of them buat gerai...ade gak la yg masuk miss okama(erm..miss 'lelaki-pakai-baju pompuan'),buat perfomance pon ade gak...

aku?
tahun ni,aku rs xnak buat pape...teringin nak jd pemerhati dan pengunjung jek...agak2 aku bleh ke ek membiarkan org lain buat keje dan aku tgk aje?..hmm..bleh2...yosh!

to all...
thanks for da comment di entry bawah!
=)

Wednesday, October 24, 2007

this past 2week and up until now,aku rs aku keep working(lab repot)-working-working n working without having a peaceful rest of myself.
and even worst(bg diri sendri la),
kene marah dgn sensei just because my lack of japannese n my STUPIDITY in electrical engineering.
yerp.
SAYE MMG TAK PANDAI n you dont have to remind me sensei.period.
fuh~~

keep wondering,asal ler setiap kali nak pas repot lab aku tuh,ade je nak kene marah ngan sensei2 electrik fact.
agak nyer,muke aku ni mmg sensei2 x suke tgk kot.

at least,aku masih lagi try usaha.
i need my mak n ayah right now.

dareka...chikara kureru?

Wednesday, October 17, 2007

saye teringin makan nasi impit,rendang ngan kuah kacang emak saye!!!!

ahehehehe...
nih gambo ari raye aku sabtu minggu pas...
aku sgt berpuas ati ngan baju raye sendrik!thank u mak!!!

Friday, October 12, 2007

an official `raya` wish

selamat raye sume!!!
kepade yg telah mengucapkan kat aku dlu selamat raye...xkire la camne gaye korg anto wish tu : sms,email,friendster,kad raye,oita fam,ym,keitai email,blog,tepon....terima kasih =)

agak2 nyer...mlm2 raye ni ape ek famili aku buat kat sane?hmmm*membayangkan keadaan umah*...ayah bz ngan geng masjid die,mak masak2 kat dapo(slaloonyer bz wat rendang tok),ila mesti bz ngan tepon nyer..huh!..ayin.sama ade sebuk makan,xpon tgk tb same ngan atiqah...anis,menyebuk tgk mak aku kat dapo....pastu bile ayah balik masjid,kang ade la bunyi vakum tgh2 mlm giler tu...last touch up umah la tu..:p

aku?
......................
tah knape...
nanka...koko kara nigetai...
itakunai tte kanji...
haih~~~
asal cam mengade je tahun ni aku ni?!padahal bukan nyer xbiase raya cenggini...
*tepok2 pipi sendri*

so,korg sumer....
rakan2 ku yg disayangi,
rakan2 famili oita,
rakan2 blogger,
rakan2 pembace blog(yg sambut raye la),
dan sape yg rase aku sayang die...

SALAM AIDILFITRI

Sunday, October 07, 2007

iyo-iyo..chikazuku(nak dekat da ek)



gumen minna(sori sumer)...
tahun ni,aktibiti wajib : hantar kad raye...x aku buat tahun ni...knape?hmm..ntah.hahaha...maybe sbb aritu balik mesia agak lame gak la dpt pose sane,pastu balik sini,klo nak anto gak kad..rs cam da lambat...ichio,aku da wish kat sape2 yg sempat mase di mesia aritu...niat nak anto tu ade,tp smangat menganto nyer xde :p
as for ucapan rasmi kat my blog ni plak...
kendian la

for 1 week,aku letak la lagu raye peberet all time aku:
suasane hari raye(yg ni bg aku lagu raya yg ceria nyer)
ku pohon restu ayah bonda(yg ni xmo letak...syahdu tuhhh~~)

Tuesday, October 02, 2007

aku dan kasut


camtek x kasut sblah neh?aaaa?...kaler die xbesh?mmgla..ni bukan kaler yg aku minat...kasut kaler putih adelah the very least kaler yg aku akan choose...selain kasut skolah,aku ade satu kasut kaler putih which aku beli sbb kesian kat makcik kedai tu yg layan aku gegile,pdahal aku try2 je(baik kan aku ni?)...seb baik rege kasut tuh sen yen lebey(seribu yen )...dan aku pakai kasut tu rs nyer 2kali je kut..tu ade kat atas rak kasut tuh,berabuk da kut...bukan pe,kasut tuh bukan la jenis kasut yg aku suke pakai...sape nak?aku kasik free...pastu satu sandal kaler putih yg da nak hancor(sbb pkai dlm semua jenis keadaan...hahaha),ekcelli nak bli kaler itam(aku bli online kat tenet je sbb murah)..skali,tinggal putih ngan merah...amek putih la...kene bli gak sbb mase natsu(summer) tahun lepas,aku x mempunyai sebarg sandal...nak pakai kasut,panas lak di waktu2 summer...klo aku nak bli kasut pilihan kaler aku cam itam,coklat,krim2 nak dekat coklat,perang2 sket ke...merah(hehehehe....),biru....

aisey...terkelua tema plak...ekcelli ape yg nak aku bebel kan kat sini ialah....

aku kempunan kasut di atas!!!

uuuu~~~da x jual da kat mane2 kedai kasut...ekcelli,aku da aim kasut nih lame giler....kasut ni aku aimed mase sblom kak ayu balik mesia lagik...ade la dekat setgh tahun da....lame x?lame x?dak2 ni mmg da tau aku berkenan sgt kat kasut ni...sbb nyer,klo masuk je kedai kasut ke,sport nyer kedai ke...aku akan ke rak kasut,cr kasut ni,then,try2 pakai...hahahaha....slalonyer,dak2 nih akan suruh aku bli je,memandangkan aku asyik je try2 kasut ni...tp,menengok kepade harge nyer,adelah tidak berbaloi utk aku mengeluarkan duit semate2 utk sepasang kasut...sound cam aku kedekut kan?...hahaha,xde la,slaloo nyer kan,brg2 yg jual kat jepun ni,klo da lame2 die nyer harge akan jato...so,aku pujok la ati aku ni bersabo...tunggu harge die jato....tunggu punye tunggu,sblom balik mesia aritu...xjato2 gak rege die...yg display kat kedai pon da tukau2 da kaler...memuler kua dlu kaler biru gelap ade line2 kuning(aku nak yg ni la =( )...pastu kaler oren,itam,biru mude,merah cekelat,putih(cam lam gambo)....mase sale kat kedai sport kat parkplace natsu dlu...ade ke 10% off jek dr 7600yen...xde beza tau!so,aku pujuk lagi nafsu membazir aku ni bersabar....dgn yakin nyer,aku tau rege die akan jato jugak!

tapi...
smalam,gi jenjalan kat park place....memule masuk kedai sport tuh....aku cr la kan kat tempat biase...TAK DE!!!warghhh...kuciwa nih...xpe2 maybe abeh stok kot kat kedai tu...gi pulak ABC mart(kedai kasut populer jepun)...aku pusing2 nyer pusing...TAK DE jugak!!!sudahhhhh~~

xkan da abeh tarikh tutop nak jual kasut tuh...ade limit time ke ek satu2 design kasut dlm market?...si bal da gelak2...padan muke aku!!!

nak cr gamba kasut ni kat website die pon payah...aku kene chek satu2 kat archive store die..da la tu,kaler yg aku minat xde...ade gambo kaler putih ni je....isk isk isk

kempunan den.

Saturday, September 29, 2007

oita ni modotta!!!



last pic yg aku sempat snap sblom berangkat ke oita.miss this two sbb aku paling byk luang mase dgn derg ni spanjang cuti kali ni. =(

so,skang da 3ari da aku kat oita ni.semua mende yg nak di setel dlm proses.subjek da daftar,da soudan(bincang) ngan peyek pasal subjek dan lain2nyer,result pon da kua(erm...ade yg da agak,ade yg x diagak juge....kesimpulan : alhamdulillah )

ape lagik nak tulis ek?
meh la aku citer pasal kejadian td.

baru agak2 dlm 2jam lepas.tgh aku syok2 tgk variety show kat tb,tetibe loceng umah aku berbunyik.erm...memule expect si bal,pk balik bunyik nyer skali jek..bal nyer signal loceng ade style skit...skali,dgr lagik die cam berkate2(suare org laki)..maybe sbb aku nyer volume tv kuat sgt kut(yes...aku mmg suke pasang volume kuat2,tv ke radio ke..sbb aku xsuke sunyik2,nnt rs lonely)..so,nak ignore cam x baik...aku capai tudung,sambil sblom bukak tu,aku tanye lagik sape(lam bahse jepun la kan)pastu die ade la sebut mende ape tah...so,dlm pale otak aku da set la maybe org nak jual mende ape2 ke,nak mintak duit ke(nhk suke mintak duit utk siaran tb derg)..

dr ruang terhad bukaan pintu aku tu(aku rantai pintu,so,kecik je la bukak,sbb takut kot2 org jahat ke kan) terpajak 2org lelaki yg segak bergaye pakai kot dgn muke putih bersih bercahya kenalkan diri sbg volunteer...hmm...haaaa...ni mesti volunteer katsudou skolah(aku pk la,sbb slau je dtg umah)...

skali,rupenyer volunteer gereja...alaaaaa...ni yg maleh layan ni!die tanye aku dr negare mane,aku ckp mesia,dlm gelap2 tu(hahaha,aku x bukak lampu koridor :p ),die cr mende apetah dlm satu buku kecik...woh!rupenyer ade cam penerangan ttg tujuan derg nih dlm language MELAYU!aku bet,satu dunia nyer language ade sbb die cam tgk senarai negare lam buku tu...so,die kasik aku suh bace...aku dgn nak-x-nak amek la,kang xamek kang org kate kuang ajo lak.series mmg bahse melayu...xbace sgt pon,aku skali imbas jek,nampak je word `bible` aku lagik malas nak bace...bukan pe,takut sket kot2 la ade die jampi2 ke kan,aku ni da la blom lagik kuat iman...pastu aku bagi blik kat die,die cam nak bg ceramah agama free kat aku,tp..aku cepat2 menjelah.aku ckp aku da ade agama.aku sebut MUSLIM sejelas mungkin(aku rs la)tp,die insist.die kate nak kasik hadiah kat aku.aik?aku tanye hadiah mende...die nak kasik satu kitab bible kat aku...haaaa,sudahhh(inilah padahnyer terlalu bersopan santun)...

aku ckp kat die,xpe2.sy xdapat nak terime.die nak kasik gak.die kate just as a gift.aku gune perkataan yg lagik jelas.saye xnak terima.(erm...kuang aja ke ek ckp camtu...xpe kot)..pastu die tgk aku da buat muke kot(aku agak la,tau2 je la,muke aku ni cepat sgt menunjukkan perasaan aku),so,die pon nak blah..dgn kate2 penutup..semoga kamu diberkati.dan akan menrima menjadi volunteer(cam tu la lebey kurg ayat die..aku pon xbrape paham)...aku sengih je la.pastu die mintak maap sbb kaco aku di waktu2 mlm begini...aku pon mintak maap balik la sbb menolak die.erm...kire sopan la tu kan?

ekcelli,mende2 ni,slaloo je blaku kat sini...ye la,org jepun ni kebanyakkan nyer x beragama,mungkin pihak gereja kat sini nak menambahkan umat nyer dan nak bg derg ni agama(kut?)...slalu nyer,mane2 yg dtg umah aku,ble nampak je aku pakai tudung trus derg blah,tp yg ni agak mezurashi(pelik) skit...mungkin die nih smangat sgt kut...kene hati2 lagik ni pasni.

hmm..terpk jap.xde ke mane2 badan agama islam nak wat cam derg ni ek?

yosh.sampai sini je ek.

Saturday, September 22, 2007

counting...(leaving mesia,back to oita)

2ari lagik....(tolak arini la)
da nak balik oita balik....hmmm...
60% xsabar nak balik sane
40%xmo balik sane =(...

mane x nyer aku akan meninggal kan segale nikmat makan yg besh(hahaha...),pastu segale siri2 drama yg aku ikot spanjang duk mesia ni(oh!maap yer,aku xlayan drama indon...mesia made only aaa..kecuali drama yusop-selam,xminat!),aku akan kembali merindu sore jerit pekik adek2 aku yg 4org ni,keseronokan menekan perot derg(cr terbaru nak kejot derg bangun tido/solat subuh..payah sgt! =P ),kenikmatan menonton tb dr kul 8pagi sampai 1pagi tanpa rs risau repot xsiap...dgr celoteh opah,bergosip bersame adek 2nd aku,jd madam sbb adek aku jd driver(hahaha),mintak duit kat ayah,makan lauk mak masak(uuuu..paling sayu nih)...

xbyk aktibiti yg berfaedah aku lakukan sgt spanjang duk mesia 1bulan lebey ni..oh yer,aku da berkenalan ngan anak jiran sebelah...xde la sblom ni derg xnah nak tego2 ke,tp skang da leh gelak2 riang ngan aku anak dare sblah umah neh...

erm...aku tau ade stgah kawan aku mungkin terase ati ngan aku sbb aku balik neh x bagitau derg...alih2 derg tau pon dr kawan2 rapat aku...aler...xkan ler aku nak buat pengumuman satu dunia aku kat mesia kan?kan?kan?so,mane yg sempat,dapek la ber-kontek2...

brg2 nak bw balik sane,rempah-ratos,nescafe 3in1 kaler merah(asal ek,nescafe jepon x sedap?),serai,sos cili,stok magi ,serbuk santan,asam jawe dan kuih raye peberet...almond landon(bli kedai jek),rempeyek(haa..ni spesel,mak buat )...serta yg penting,baju raye(nih lagik spesel,mak jahitkan)...

balik ni da kene stat balajo,sbb..ahehehe...aku ade beberape paper aku drop la..hu~~...mari tarik telinge sendri...da try nk blaja kat umah ni haaa...xbleh ler,dugaan nyer sungguh besar di mesia ini,aku xleh nak fokus langsung,tu atas meja kat living room bersepah paper padahal blajo nyer 2-3 kali jek(ni..ayah aku perli)

kire aku nyer semangat yg asyik homesick je sblom mai mesia nih telah di refresh!yaaaa...daku telah bersedia berjuang di medan perang!hihihi...

wokeh guys.
eh sblom tu...
abgjas,rubi..mekaseh ek.rs terharu plak komen yg lalu.

see u`ol in oita.

Sunday, September 16, 2007

cc de gozaimasu!(kat cc nih)

theres request asking to write something about my BATU GAJAH...erm..nnt ek..mood utk menulis ke-besh-an nyer blom mai lagi...nnt da maik sok-sok,aku tulis ler...

apsal aku ade kat cc skang?sbb aku meneman adek aku yg dua ni ha...derg ade keje sket,so,alang2 mereka buat keje,aku pon berlintas langsung la dr cc neh...cc(cyber-cafe..ahehehe)

so,SLAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA @ SALAMAT MENYAMBUT RAMADHAN to all of you yg menyambutnyer...ade org tanye,besh ke posa kat mesia..so,my answer is...SEDAP!sbbnyer dpt makan besh2,byk2(i know,i know...perot ku makiin membuncit,bdan da jd cam belon kuase 3...hahaha)

nak kate aku nga susah ati,hmm..sudah ati la sket..ekcelli more to kepade kepale serabut..sbb knape?yaa..sbb aku tak expect masalah yg aku tinggal kan,dan aku anggap setel akan terungkit balik..haha,betol2 mlm 1ramadhan...so,skang da 4ramadhan means 4mlm la aku xpat tido dgn baik nyer...bdan ni ha,rs penat je sbb xpat rest..nak tido,tp xleh...bleh x,dlm 2-3 ari ni aku rs x sabar nak balik jepun...mcm aku mencube nak melarikan diri plak ek lagaknyer...hahaha

kadang2 mende yg kite nak xkan slalu nyer dapat...
kadang2 mende yg kite expect jd camtu akan jd camni...

aku ade tanye pendapat org...byk yg memberi opinon yg mane aku da agak pon ape yg derg akan ckp..tu sume aku tau,just aku nak org suppot aku..ntah la,nak kate dlm dilema,aku da buat pon pilihan nyer dr dlu,mungkin skang ni sedikit goyah pendirian aku tu...

atashi baka ka na...sonna hito to de atte,ironna koto ga mecha-kucha ni natchatta...nande ka na?nani ka chigau koto ga sichatta ka?
wasureru?suteru?..sonna koto ha nai yo,tada...dekinai.maji dekinai.
ima to mukashi chigau kara.
kaiketsu?
wakarannai....
tada...
jiyuu ni naritai.

warghhhh!!!serabutnyerr...nak crite kat sape ek?

Monday, September 10, 2007

lagi apdet- KL

uhuk!uhuk!...adehhh~~...berat nyer kepale...
xbrape sehat sket pas balik dr merayap KL...ngade2 lak badan aku ni,cam xnah jalan jaoh je lagak nyer...

aku turun kl ari khamis aritu,macm biase,naik bas dr batu gajah ni ke KL...sampai je sane dlm agak2 tgh ari,da settle sume tiket balik perak balik...aku trus ke umah kawan aku,hasz...sempat berborak2,kenal ngan haousemate hasz,eden(if u read my blog,HI!*lambai2 tangan* )..si eden ni rupenyer aweks kepade senior aku di seratas dlu...haha,senior yg satu skolah kenal akan ke-otai-an beliau...

then petang tu,aku gerak jumpe k ayu n bal...been spent my 2nights at k ayu`s house...n 1 night at k fuza`s.

spanjang gath dgn senio2 oita dan jugak pompuan2 oita rs sronok sgt.dan jugak rs lain sket.ye la...dlu,kitaorg byk hang-out kat JF(joyfull...famili restoren populer kat oita ni,kitaorg buat cam kedai mamak je..hiks!)...skali,bile lepak beramai2 kat mesia,terase lain plak...mungkin sbb surrounding...series terubat rindu jumpe k ayu,k fuza,azie,k lina n famili dan kak-eh.-abgpuji( =p )

wahhh...masing2 nampak berkaliber...maklomlah syakai-jin(org yg telah bekerja)!hmm...bile dgr citer2 mereka,rs cam gerun lak nak menempuh nyer nnt...
1st time dpt berkaraoke bersame2 geng pompuan oita di mesia!satu memori yg susah nak luper...k fuza,nnt mas nak gambar2 ehh?...sronok dpt dgr sora k ayu ngan k fuza nyanyi..teringat mase kite beramai2 nyanyi kat wasada,oita dlu...
then,yg paling aku rs sronok sgt sbb dpt sembang lame ngan k fuza..dgr2 crite die like our old days!series k fuza...mas xder rs ngantok pon spanjang mlm tu mase kite sembang2....habis sumer crite,di kongsi spanjang k fuza kat mesia...bile lagik ek bleh macam tu....

pristiwa balik perak...

aku rase aku cam lipas kudung-redbull je berjalan-lari kecik2 ngan beg sandang ala2 nak lari dr umah mengejar mase nak sampai pudu bus centre sbb time yg ade giri2 jek...series,aku jalan xde pandang2 sekeliling...sampai je pudu tepat2 je bas nak bertolak da,nasib baik x gerak lagik...kene sound jugak la ngan pakcik driver sbb aku sorg je yg xnaik lagik...pas aku mintak maaf ngan pakcik tu,nak cr ah seat aku...alaaa...ade lak org lain yg duk...yg ni aku geram....dan ni satu sikap org mesia yg aku xsuke...bagi aku,bile kite beli tiket sesuatu pengankutan yg da tetapkan no. seat nyer,means kite bli tempat duduk skali...so,seat yg tertera kat tiketkite tuh,secare x langsung hak kite spanjang la mule naik sampai ke destinasi kite kan...so,if ade org yg duk suke ati je,means die da amek hak org,cam amek brg org la...geram sungguh aku org yg cenggini,xde kesedaran sivik langsung...slalu nyer aku akan i-gu,tp sbb kan penat mengejar mase td x abeh dgn tekak kering,aku mengalah je...duk la tempat yg kosong kat blakang skali,means tempat org yg duduk tempat aku tu...xpe la...da rezeki,asal dpt balik batu gajah ngan slamat da...

so,skang,ni here i am back in batu gajah....
stat rs panas2 badan ngan kepale berat mlm smalam...skang da ok sket sbb da telan ubat.
ok sumer.
lame da online tenet ni...
till then.

Friday, August 31, 2007

malaysia beshday!!!

aiseyyy..tajok cam arijadi org lak...

ape aku buat di ari jadi mesia yg ke-50 ini?
yaaaaa
aku menonton perarakan sambil menikmati kuetiau gureng dgn nescafe panas di depan tb kat dapo umah aku..hikhikhik

itu gaye aku menyambut medeka nyer mesia setiap tahun...ade la mase skolah2 mude-rumaje dlu join kawad utk perarakan kat perak ini...
nampak meriah bena sambutan tahun ni..ke mmg semeriah tu tetiap tahun..maklom la da 3tahun x sempat tgk kat tb....
aku suke sgt tgk formasi org2 buat bendera la,bentuk bunge raye la...rasenyer,dlm bayk2 negare yg buat human-formation yg pernah aku tgk kan...aku rs mesia nyer paling besh dan lawa..pandai org kite chareograph mende tu ek...pastu terlihat permaisuri mesia kali ni...lawa nyer...sopan bertudung...baru nampak lambang kesopanan dan kesusilaan perempuan melayu...ceeewahhhh...mandaiii je aku(its only my opinion ok...)

merdeka?
satu kebebasan utk melakukan sesuatu dgn sendiri,memajukan diri dgn usaha sendiri tanpa bergantung belas org,kejayaan org lain,membuat ape-ape aje utk tanpa perlu harap org lain...
itu makne merdeka bg aku la...
korg cam mane lak?

ok la..sket je dlu...mau memasak lunch...arini aku masak la...kite buat laksa jom!

Monday, August 27, 2007

update lg di mesia

hahaha...rajin pulok aku menaip entry dr umah aku kat batu gajah ni...
ini menande kan aku agak kebuhsanan skit kat umah ni...

maklom la,xde byk sgt keje nak buat,tolong2 sket mak,merayap sket2 ngan adek akuyg 2nd,main game-boy adek laki aku,tgk tb sampai nak terklua bijik mate,makan,makan,makan...

ari sabtu kelmarin,ade kenduri tahlil utk arwah atuk aku kat umah opah blah mak...lame benar x berkenduri ni,kenduri kecik2 je...doa-doa sket then makan tegh ari...sume sedare belah mak dtg...gamba?ade je,tp aku maleh nak apload lam kompiter...

byk gak mende yg aku nak wat time balik cuti kali ni tergendale...mcm2 reason...biase la,xsume mende yg diplan tu akan berlangsung dgn baiknyer(mende bahse aku ni)...paling xbrape besh,aku igt nak ketemu same kenkwan aku tp,derg sume sebuk la plak,.maklom la,derg br je pas cuti,ade gak yg tgh xm n ade jugak yg bz keje...bleh je aku nak mencemar duli ke tempat mereka,tp rs xsedap plak mengganggu kesebukkan mereka.like kawan aku aritu ajak aku turun tempat die,tp,ye la,die blaja sambil keje part-time...aku bukan pe,xnak die terkejar2 nak blaja ,keje lagi,kang aku dtg kang nak melayan aku lg...xbaik sedap lak rs..so,sume mende yg plan aku kansel kan...

melepak aje la kat umah...

so,kjaja?kompom x plan akak tu?

**********************************************************

nak bercerita xpuas ati sket...
aku xbrape gemar dgn org yg berjanji-ajak beria-ia tp,at last turn akuplak yg beria-ia..then the one yg berjanji itu buat dekkkk jeee....bg aku org yg da beria-ia mengajak dgn semngat nyer kire die berjanji dan akan tunaikan la dan aku pon smangat la jugak nak join...tp,bile di tanye kompom ke x,die plak yg xbleh...tu pasal,klo nak buat ape2 yg berkaitan ngan aku,aku lebih suke seseorg tu berkate INSYA ALLAH atau KLO SEMPAT dan X BERIA-IA....bile ditanye lagik jadik ke tidak...satu jawpan pon x bagi padahal..mase sblom aku balik mesia ni,punye la smangat mengajak...dan skang mende tu xjd... terkilan sket la pasal mende ni bukan skali...been happening about 3kali...everytime aku balik mesia ni...naa..skang,da mmg xjd langsung ...xpe la,xde rezeki lagi la tu...so,kpade org itu,lain kali jgn beria-ia k...

end for this time.

Tuesday, August 21, 2007

perihal balik mesia(airport)

alhamdulillah...slamat da aku sampai ke batu gajah terchenta ini.ahehehe....da mcm2 food masok lam perot aku spanjang br 3ari balik nih...yabei naaa...byk makan! ;p

nih nak crite prihal kat airport fukuoka...
ade je mende yg nak jd bile nak balik mesia ni...
nak jd crite...kitaorg betolak ke fukuoka inter. airport dr beppu naik bas...2jam lebey gak la nak sampai sane...so,kitaorg pon betolak dr beppu kul 10pagi sbb flight kul 3ptg...so,agak2 lam kol 1 2sampai ah...bile da sampai fukuoka airpott tuh...mase nak amek beg dr perot bas..kire2 atut ade 5beg beso sume nyer...skali ade 1 yg kurg dan beg itu adelah beg aku!ya allah..gelabah aku dibuat nyer...nak patah balik da sampai fukuoka...aler kire jarak beppu-fukuoka tu cam ipoh-kL la ek...bayang kan..nak nagis den ni haa..skali pakcik bas tu tepon pejabat die..n still beg tu ade lagik kat stesen bas beppu...die tanye kol bape flight sume...pastu die ckp die akan anta dlm kol 2.30...mmg gigi-giri(cecukop) je nak terbang dan flight neh...xkisah la,sbb lam beg tu ade terdptnyer mende penting...brg2 org yg pesan kat aku tolong bwkan mesia..klo xde,mmg aku xkisah tggl sbb nnt bleh tuntut balik...

2jam stgh tu...
pakcik org bas tu tepon..suh tunggu depan airpot...aku pon gi la..dgn ditemani dumex...
mati2 aku igt bas yg bw beg aku..rupe nyer..pakcik tu,waza-waza(bersusah-payah)bw keta semata2 nak anta beg aku...wahhhhhhhhh~~~~ terharu nyer daku dgn org jepon ni...giler tertunduk2 aku ucap time kaseh..nak lagik kandou(terharu) pakcik tu siap ckp,jalan bebaik...save journey lagik kat aku...wahhhh~~~~asal dia ini baik beno!!!da la,xmintak duit ke hape...hantar camtu je...waaaaaaa....terharu lagik...

then setel.pasal beg.
kali ni xnaik MAS AIR.naik KOREAN AIR.murah lagik dr MAS AIR.cumernyer transitkejap kay seoul,korea.xkisah la..asalkan x bermlm...mase naik tu rs berdebar2 jugak la sbb xnah naik lagik kapal terbang cap lain....naikkan petang kan...so,dr jepon ke korea...die kasik la roti..oh,yer...kitaorg pesan muslim food sesiap....xbrape besh sgt sbb xde inflight intertainment...ala..skrin yg dekat krusi tu...maybe sbb naik kat fukuoka..kapal kecik je..jadik la...skrin je xde..seat entertainment ade je..layan radio pon sodap!giler penat...aku dok tahan mata jgn tido dlm perjalanan ke korea sbb nnt tertido then bangun balik nnt,perasaan x besh(moody)...

sampai korea..xpat jln sgt sbb kejap jeberenti situ.pemeriksaan die agak ketat gak kat kastam die...pastu x brape friendly...ganas sket.jalan2 la dlm 25minit merate2 duty free lam seoul airport tu..sempat bli key-chain jek...then terjumpe la beberape student jepon lain yg same flight ngan aku..oh!ye...mase kat fukuoka,aku satu flight nagn cik kawi(name betol tatau la plak...ahehehe)..mase kat fukuoka tu,aku da nampak da die ni,tp,memuler igt die neh bangse asing..aku pandang lelame cam bacth aku mase kat aaj dlu...pastu terdgr mase die chek-in ckp nak gi mesia..eh!sah la..budak bacth aku..just aku nih bab mengingat name neh mmg la lomah...xbrani tego sampai la kat korea...aku say hello..die jawap..."mas kan?kenal x aku ni?"waaaaaa...mcm duri tertussok ke dadaku kene perli...hahaha..aku ckp..kite satu bacth kat aaj kan?kan?err..name xingt la plak,tu psl takot nak tego..dan die memjawap la...name nyer..hahaha...siot je aku ni.

naik je flight kat korea,aku teros rs nak tido..mmg lapa...tp rs nak tido lagi kuat duhhh...tahan gak la..pasal pramugari tu da siap2 anta food dlu...ms memule naik tu,da terbau2 cam bau kari...skali dpt food..masya allah..spesel nyer!!!ns minyak ujan panas ngan kambeng kari bersame sayo msk mende tah...real nyer rs mesia.... mate aku segar jek dpt food itu..nak amek gambo,tp camera lam beg kat atas lak...memuaskan ati betol dinner flight aritu...lebey sodap dr yg MAS AIR nyer..hahaha...dan-dan je aku puji...servis die sumer bleh ah..cuma mungkin sedikit ganas..kehkeh..my rate-4 out of 5...

okeh.tu je dlu citer dr mesia nih.
turun kl?
lagik 2week from now aku turun la sane...
sape mau ketemuk gue di di kl(ceh..prasan femes lagik)..wat la appoinmen dgn aku sesiap.
:p

Thursday, August 16, 2007

nak hiatus ke x ek?hmmm...

yerp.esok BALIK MESIA!!!!

maa~betsuni...xde la excited seperti kali2 sblom ni.biase2 je.xde la smangat sampai bli brg omiyage(bua tgn)cam junio aku sorg tu...sampai 3beg beso skali bawa.ntah2 nnt sok...lebey berat..tu blom masok lagik keberatan beg2 aku ngan bal...gasak la...

nak hiastu tu bukan pe...kang balik mesia rsnyer aku jarang sgt bukak tenet....tp tgk camne ek?tgk tahap kerajinan dan ke-excited-an aku nak menaip bile die mesia nnt....

nnt aku akan berade di perak.sesape merindui ku dimesia mau ketemu..bleh ah mencr aku di perak sane.(prasan populer ;p )...email je aku or just leave msg kat sini klo ade pape ek.hahaha...mcm nak gi mane je gaye aku tinggal pesan.

ok la guys.itu je mau habaq. slamat sumer nyer ek.
jumpe lagik.
~_^

Saturday, August 11, 2007

hmm...bile cuti mula ah aku kebuhsanan.
tatau nak buat pe.

ari rabu aritu gi jenjalan under ito sang nyer association.jenjalan sekitar USA(bukan amerika yer...usa,oita,kyusyu,jepon yer rakan-rakan)
memula round kat jinjya(shrine) yg dekat usa tu,besar gak la tempat nyer,ade bebrape jenis shrine yg wujud...agak xbrape besh sbb berjalan dlm kepanasan mata ari..klo xpanas sgt,sronok kot(aiseyyy...mcm xbiase,mesia lg panas ;p )...tetibe aku menjadi tarikat 2org budak pompuan ini...hahaha...sejak bile aku reti layan budak ntah...maklom ah,muke aku kan garang..slaloo budak2 x suke...tmbah2 ngan keganasan aku ni...

then,gi makan unagi teisyoku(set lunch bertemakan BELUT)...yaaa....klo di mesia mmg aku xmakan,sbb name die BELUT...geli duhhh..tp kat jepon,jd antare peberet food jepun aku ah..ntah nape...maybe sbb tare(sos...kut) die ngan care die masak ikan tu kut buat aku rs suke...

da kenyang,gi petik budo(anggur..kaler biru gelap)...besar2...da la tu,sorg bleh petik 3gugus(betol ke penggunaan word neh?) skali..byk tuuuu....dlm peti es,satu gugus pon x abeh lagik...sape nak?aku sebeno nyer xbrape gemar sgt anggur...

pastu,jalan2 kat satu pekan kecik yg mane still lagik ade2 sejarah mase syowa jidai(satu zaman dlu..term jepon...)...jenjalan..meliahta pekan kecik,makan eskerim...lawat muzium...then last..gi weird-art-muzium(hahaha..pepandai je ks name...fushigi art)...gile,bergamba dlm tempat tu...then balik.

smalam lak,pas gi buat permit masok semula jepon,jenjalan sekitar oita...niat kut2 la nak bli ape2 buah tgn utk balik nnt,last2 aku membeli brg2 utk diri sendiri...katchatta....~_~;
arini.
melepek kat umah sendiri.
buhsannnnnnn~~~
esok nak wat pe ek?

Monday, August 06, 2007

eh!sape tu?!




satu pengalaman yg best!yattaaaa!!!

Friday, August 03, 2007

yo!kembali menaip!

thanks utk sumer yg wish ek...

stakat ni aku target ade bebrape paper yg failed.hahaha...mesti korg kate aku xbetol bleh cam gembire je failed.nak sedih pon,da xrse nak sedih sebb aku da sedih awal2 sblom amek paper2 yg aku rs aku akan sangkut.that time..mmg real punyer jato smangat.aku usaha,tapi xde rezeki kut.ntah..tatau nak ckp.kene teros pandang depan.kene teros ade semangat nak hadap menda yg didepan.xgitu korang?

ekcelli esok(sabtu) ade seketol lagik paper.asal ek aku rilek ni?nak kate da ready utk esok 100% tu x la..tp bleh la...sbb nyer paper esok ni sensei die `baik~~`(kan bal kan?)....rs rindu sgt nak meng-apdet blog,tu pasal aku apdet neh.

ahad ni.ahem!iyo-iyo.bando yaruzo!hahaha...saje nak kasik smangat sket pasal aku xrela....da la,3kali renzoku(bersambung) mende yg same...lirik x apal lagik...hahaha..aku tgk je kertas ah.mampos nnt sho-nin kutuk aku.ahhh~lantak la.tu pon kire baik aku nak tolong die,klo x,mmg xrela tau.

dlm beberape ari lepas,dpt satu story ...again.heh.seperti yg aku dan bal da agak...the truth has revealed again tru` another person.heh.pas ni,aku nak tgk sape lak.betol la kan,klo org tu salah,nescaye allah akan tunjukkan kan kesalahan die depan org lain....eh,kamu terase ke?laaa....kamu ke yg buat salah?heh.i didn`t say it was u.tapi klo terase,means mmg bersalah la.

smalam taufan.terok jugak la die serang.pasal taufan la,aku kene exam esok...moge2 xde mende yg mensangkutkan aku utk last paper sok.amin...

then.akhirnyer tejawap sudah mende ape yg aku dok xpuas ati sblom ni.alaaa...salah teori.teori kamu2 wahai pompuan oita jua salah.seb baik x terlepas ckp.klo x,mungkin satu konflik baru timbul plak.isk.da la..aku xlarat da nak berkonflik-rama da.cukop la yg lepas2.sume tu kire cam pengajaran la,sampai buat aku takut da nak mendekati mereka2 ni.takut.bukan.serik....ha...itu word paling sesuai.di sbbkan teori tu aku salah predict,so,i better keep my mouth shut.simpan dlm ati saje suda la.so,guys,the mission i`ve said before is officially cancelled.

xsaba nyer nak balik mesia.

Saturday, July 28, 2007

off sekejap


allo sumer.
skang ni nga xm week.
entry di off kan minggu lepas dan minggu ni.
doa kan aku ek sume.
nanka....TENSEN~~~~

xsabar betol nak abehkan minggu ni.pastu ade misi yg nak dijalankan.
yosh!moga sume berjalan ngan lancar!

i`ll be back a week after ek.
till then.

Friday, July 20, 2007

when my heart goes mero-mero....

"masu chang,dou yattara eigou ni syaberareru?"
"ek?"*muke blank*
"saiking boku eigou wo syaberitai yo...do yatte ii?nanka saa...are no nitendo jisho shitteru?katte ii no kana?sore wo stukatte,iego ga yoku ni naru ka na..."
"err...ma-ma...atashi no ba-ai ga...yoku eigou no uta kiite,sore de,utatte..nani ka utatteru ka wo imi ga yoku wakru youni....ato wa..hmm...dorama wo miru toka,hon ka syosetsu toka sa..yomu ka..wo...un...yoku nari naru ka naaaa....ma...kono jisho katchaiba....ii des ke do..."(eisey....sejak ble aku bleh bertutur panjang lam nihongo neh....hmmm)
*sesi meluah perasaan pasal susah nyer bahse inggeris*
"nanka ne,ichi ban no houhou ga...dare ka to syaberi no rensyu wo yareba..."(aku tau..ni ayat salah grammar ni..tp aku bantai je la...)
"so ya naa...jya..kondou no **** ,boku to eigo wo syabarou!masu chang,meresia modottara boku no eigo no sensei ni narou yo!"
"hah?sonnnaaaa..."(tulung!!!!!!!!)

aisey..syo-nin~~~
*xleh translet.kisah ni ingin di abadikan sbb tuan nyer blog rs ...he really made my day la today...hiks!*
(^=^)/

Thursday, July 19, 2007

dear myself....

BERUSAHALAHHHHH!!!!

Sunday, July 15, 2007

langit biru dr teratak ku~~

aiseyyyy...lawa pulak langit 1 day after taufan smalam...xde la kuat sgt pon taufan smalam..tp tgk brite pagi td ade 2org maut kat kumamoto..dan ade la beberape yg cedera..teruk gak kat negeri bawah...byk umah yg hampir2 runtuh...
maklom je la...

jepon neh salah satu tokucyo(simbol kut makne die...hahaha..tibai je la) die,bukit2 ngan gunung ganang...so,byk la umah2 dibina kat atas bukit,kat lereng2 bukit yg kenkdang tgk giri-giri(cecukop je) je kat lereng bukit...heh.even umah aku nih pon bebetol atas bukit...kenkadang,mengah2 aku panjat bukit neh klo kua berchanda-rie kat machi...

gambo tu aku snap dr teratak kechik aku ni je...tetibe rase sungguh ceria lak arini sbb x ujan pastu dpt basuh baju!!!gembire je aku sidai baju td..harap2,arini bebaju itu kering dgn garing nyer...hahahaha..mende bahse aku ni...
korg perasan x,asal la 2arini aku seperti tidak sebuk sperti lazimnya?
yaaaa...kerana aku tidak mempunyai sebarang repot lab utk disiapkan...
aku amek keputosan!
2arini aku nak melepekkkkkk je...xnak wat pape!

sbbnyer...

stat minggu depan(esok la mule sbb esok isnin)....aku da kene bertungkus-lumos utk xm final plak...ayakkkkkk!!!sunggoh tidak ku suka!da la jadual paper x cantek lansung..packed sgt!ni sume gara-gara HASHIKA(demam champak yg digeruni pendudok jepon)...huh..klo x cuti emergency sminggu aritu kan ke xjd cam skang...eh.emosi plak.

tp.
aku nga buhsan skang.
nak tgk muvi,aku maleh nak dL(aku hanya akan download satu2 citer kat torrent klo bebetol aku nak tgk citer tuh,then pas tgk,aku delete)..merayap kat utube..da nak termuntah da...tgk muvi2 online...hmm...tatau nak tgk citer pe...

isk.
hima.
(kyou dake dakedo ne~~)

Saturday, July 14, 2007

taufan-dtg-lagi-eh-eh


rs cam awal pulak taufan ni dtg serang oita tahun ni...hmm...agak nyer sbb asyik ujan je sejak 2-3 minggu neh..geram sgt kut..tu yg trus taufan..hahaha..memandai je aku wat teori.tp taufan ni x ah sekuat taufan cam yg penah aku alami tahun2 lepas...sampi berguyang2 umah aku siap,aku rs sliding door umah aku tuh cam nak tercabot je sbb angin kuat sgt.tp ni br taufan no 4.ntah2 ade lagi kuat nak dtg...hmm...hrp2...xde ape2 yg x-di-ingini blaku....

sepatotnyer ade klas ari sabtu cenggini,tp sbb kan aku menjadikan taufan ini sebagai alasan,maka,bercuti la aku.hikhikhik....pastu,igt kan dpt ah ke machi berjumpe shonin utk melakukan `mende yg dijanji kan`..tp,sbb kan taufan ni..densya sumer stop...hahaha...fuh!makbol doa...(aler..aku xikhlas nak gi,tu pasal aku suke...;p )

smalam....akhirnyer lepas gak lab repot aku kat suchida sensei....hohoho...berkat pertulungan senpai terhormat....aku berjaye gak la..walopon ade adengan lawak ngan sensei aku buat..sampai sensei tuh gelak je tgk aku duk nak terang mende ape die tanye,pastu aku terkantoi kan si peyek depan sensei..kihkihkih...ekcelli smalam jumpe 2kali..yg last time jumpe tuh...dgn muke yakin nyer aku terang kat die,tp salah...hahaha.. sensei geram kut...trus die ajar aku...then,die amek je la repot aku pastu kasik cop mahal die(xdpt cop ni...maka x selesai ah lab repot aku..kire cam..dpt cop tu kire pass ah)...kihkihkih...kenkadang muke confident-lawak aku neh menjadik gak ek... ;p

kat player lagu tuh,aku da tuko lagu br.ntah tersuke plak lagu neh..padahal lama da dlu dgr...skang neh ter-excited lak dgr sambil terjerit2 even bal duk umah selang sblah leh dgr..hahaha...nnt aku buhsan ngan lagu neh,aku nyanyi lagu lain ah bal.

pe lagik ek nak membebel?

xde kut.
till then.

Monday, July 09, 2007

di tgh2 kesebukkan aku ini..nak aku abadikan ape yg aku dpt tau arini kat sini....

hakhakhak(bergelak tawa ngan bal)

AKHIR NYER>> THE TRUTH`s REVEALED!!!!!!!

hakhakhakahak.....
tu la.
x sume mende yg nampak baik itu adelah baik.

Sunday, July 08, 2007

ari ni ari ahad.

ayyyoooohhhhh!sungguh malas nyer aku arini.igt plan nak bukan buku utk ari selase nyer test..tp,naka-naka hajimaranai(xmule2 lagik)....skang da kul 1.30petg...aku masih lagik tercungok depan komp neh..merayap2 dlm internet.

tutop komp?

klo tutop komp pon same je...sbbnyer semangat nak study tuh blom dtg...ntah.maybe sbb cuace yg mendong ngan ujan2 kat lua tuh me-mela-kan aku arini...lagipon xm ari selase...(hamboih..padahal ari isnin aku super sebuk...mane sempat cover sume)....

pastu repot yg aku tensen minggu lepas da di bawa ke minggu ni sbb ari jumaat aritu sensei me-reject aku nyer repot sbb aku xpat menjawap soklan die.die ckp..pesal repot awak lengkap tapi,bile sy soal awak xleh jawap?...sbbnyer sensei...jawapan yg aku taip lam repot tuh aku salin sebijik2 dr dlm buku text..xde masenyer nak memaham ke hape....hahahaha....itu la aku.:P

sensei ni mmg jenis yg kibishi(tegas) dan juga digeruni seantero dak2 elektrik fact....speselly bile berkaitan ngan jikken(ekxperimen)....susah beno nak senyum sensei neh..padahal aku tgk cam mude lagik(30-an lebey kut)...muke pon bleh ah ketahannan nyer(hahaha)..tp senyum nyer...susah betol nak terbit..tu pasal sume org gerun..masuk ah aku skali...tp...aritu,mase gi anta repot...

last2 mase nak balik pas kene repot kene reject..aku tanye ah kut2 aku nyer repot ni da kire fail,so kire saitei-syutsu(repeat repot)....die ckp x.slagi awak xpat jwp soklan saye...awak nyer repot sy x hyoka(judge)....pastu die kate,sy tau awak xbagos bahse jepon,tp,sy mau awak dtg jumpe sy skali lagik dan bagi jawapan soklan2 sy dlm bahse yg senang dan sy paham.
pastu die senyum.
aku pon brani ah senyum balik.
tetibe aku kompius.die neh garang ke x ni?hahahaa...
tp kejap je la.muke die jd garang balik...dan aku pon jd gerun balik.skang ni.nga pening mencr ape2 mende g berkaitan ngan dou no toujiritsu(istilah dlm magnet-letrik)...aaaaa...dlm buku xde...mane nak cr neh?ade sesape tau?ajar kan aku jap...

bile nak blan 8 ni?
nak balikkkkkkkkkkkkkk mesiaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Monday, July 02, 2007

furiki-kun to necchi-kun...tasukete...arigatou~~~

satu paper lepas.
tinggal 1lagi minggu ini.
repot..checked.
houkoku repot...mada-mada~~ :(
(study utk menerangkan kan pasal repot)

isk.
sempat ke ni?

Sunday, July 01, 2007

panas.stress.lapa.

huwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!
musim super sibuk mule menjelma!
a bit stress.

dlm minggu ni aku ade 2paper mid-sem(eh..br masuk mid sem?...ni aku nyer chekgu sesuke ati die nak buat...nnt lagi 2minggu da nak final xm...)....yg tu stress la jugak sbb kene STUDY kan...
yg paling aku stress....
LAB REPOT aku utk minggu ni yg kene submit dgn sorg sensei(chekgu) yg aku takut.series aku kechot perot ngan die ni...
da la byk beno repot lain2 kene siapkan...nak blaja utk xm lagik....
nak kene BLAJA DAN HAPAL DAN SIAPKAN repot lab ni...paling meng-STRESS-kan aku...
sensei ni suke bertanye mende2 yg aku tatau..tambah2 aku neh bunguk bahse jepon..susah sket nak menjawap soklan klo ngan mulot....
aaaaaaaaaaaaaaa.................kene submit sampi ari rabu.....
bukan pe...aku xbape gemo tajuk yg berkaitan ngan motor dan generator nih...pastu ade lak masuk2 denjiki(magnetism)...uuu~~~~....sempat ke nak kejar neh?
pastu dlm lab repot neh..there`s some question yg aku xreti nak wat camne...who to ask?heh.mesti ourang suh tanye dak group lab aku..heh.
xmembantu langsung.(maleh crite)

mende2 ni membuatkan aku stress sehingga mengalami penyakit HOMESICK yg melampau.
ya allah.
perlahankan sket mase.

Friday, June 22, 2007

dialog petang tadi...

"iyo-iyo..happyokai chikazuku yo..."*sengih2*
"aa~~"*muke xnak2*
"kono aida no yakusoku yarun da-yone?"
"un..demo ne...koe gaaa..." *angguk terpakse*
"daijyobu dayo...hontoni yatte hoshi kara.onegaishimasu"*sambil senyum menggoda pastu muker berharap*
"jya...bando yaranai to,++++hiiite?"*aaahhh~~die pasang perangkap*
*aku geleng pale*
"dakara bando yaru ne?"*die meminta kepastian*
"aaa..un...aa...un-un...yaru"*sore kecik je...*
"itsuka,shichi gatsu no goro ni,sutajio ga yoyaku shitara,sore de,kitekudasai"*senyum memujuk*
"haikkk~~"*jawapan xikhlas*
"onegaishimasu~~"*senyum puas ati sbb aku xpat tolak*

aaaaaaaaaaaaa~~~~....bile da org jepun berkate 'onegaishimasu` ...

note:sori.segan nak translate ke bm.hehehehe

Wednesday, June 20, 2007

hah!hak!hak!


teng-teng-terengggg~~~~hahahaha....

aku curik gamba nih mase nga merayap2 kat Fs td..terjumpe kat blog mael.mael...aku curik dr fs ko ek...isk...sungguh natsukashi~~(bring back the memories..kot maksud die...ape2 je lah)....nig gamba klas mase aku form 5.tingkatan 5 kejora...chekgu klas....MR MANOGARAN...uish...besh die neh...aku agak gedik ngan die nih la...biopon die neh adelah antare guru paling garang seantero SERATAS(skola aku nyer name)...ish...series gamba neh make-my-day-lah!tersenyum-sengih aku bile tatap gamba ni...(ha..hasz..aku tau,ko pon mesti ter-flash back balik zaman kiter kat dorm E2-2 dlu kan?....igt x..kegarangan aku akan mule bile light-off je kan...hahaha)tringat camne aku ade crush ngan satu mamat neh(klas sblah...hahaha..hasz!diam2!)..tringat berok2...hah!HEADBOY(name ketua geng berok yg suke serg asrama aku dan pernah mengkotorkan katil aku..huh!)...rindu nyer kat sume2 yg ade dlm gamba nih....dgn gosip2 lia gedik2....tringat kat jambu aku*muker merah*...(jambu=istilah utk adek angkat!)...alhamdulillah..kontek la jugak lagi ngan jambu ku itu...trigat gado2 bebudak xmatang zaman skolah dlu...food dewan makan yg..isk..camne leh masok perot aku tah....care mengelat aku yg agak bijak utk tidak turun bersenam di waktu petang...surau!aktibiti kat situ pas solat jemaah....tido dikale org kat bawah ngan bagi tazkirah(yeee...aku nakal :(..)sgale...gelak,tangis....gedik,memalukan....sume ade.....

alahhhhhai...ano goro modoritai na~~,ippun kan demo ii dayo!(nak balik ke zaman itu,semenit pon jadik la..)...

aku beza kan diri aku yg dlu ngan skang...jaoh~~~ beza.dlu lagik~~~ chomel!(ehem!skang pon mantain chomel yaaaa sumer!)....
by da way...
korg tau ke aku yg mane?
ha?ye la tu...yg tu la...*sengih2*

Sunday, June 17, 2007

AYAH

among all men that i`ve ever met,no one understands me like you do...
SLAMAT ARI AYAH!

Saturday, June 16, 2007

melupakan itu adala satu tindakan yg sgt keji....

aku hanya nak meluahkan aje cerita hati kat sini kejap ek korg....

aku bukan jenis yg melupakan atau amek mudah sesuatu perkare...
yes,when things becoming uncontrolable,i will shut my mouth and be silent.
tapi,itu bukan bermakne berdiam diri dan melupakan.
masih igt.
masih rindu.
masih teringin.
tapi.
i got to just stare away as its not mine.
aku tau,mende yg ditunjuk is not the exact truth.sekadar nak cover je.kadang terase ia sekadar mahu membuah kan rase marah atau mungkin menduga kesabaran saja.
tp.
listen.
sampai bile nak jd camtu?
sampai bile mengalah dan biarkan keadaan,mase yg mengubah segale?
klo ia nyer xkan terubah dgn sendiri selain kite sendiri yg mengubah?macammana?
takut?
no,its not an answer.
kesian?
better kesian kan diri sendiri dlu br kesian kan org lain....
bukan pentingkan diri sendiri,ia utk kebaikan sekeliling.
pretending?sampai bile?
ke sekarang da realize dr pretend jd real?yg mane satu?kate kan!
makin lame makin panjang mende tu jd...
dont just play wif the flow!

tp.
aku rs.itu jalan yg dipilih.suke dgn keadaan sebegitu agaknye ek.
terpulangla.
i am nobody and nothing.
am i?
aku hanye dpt berdoa dan sampaikan salam melalui angin je.harap didengari.
lupa?
xpernah.
hanya diam sahaja.

Friday, June 08, 2007

hah!xkan aku halalkan!

smalam pas balik dr gath yasin kat umah zupar...aku duk membuat repot utk shibata sensei nyer klas sampai la kul 3pagi...then entah tetibe ade email dr paypal masuk....sbb kan ade lagi 30minit lagi nak subuh...aku gi la chek email...

to my surprise

die ckp aku ade purchased mende kat tenet tp tah camne di-refunded balik...
aku pk jap...aik?dlm mase terdekat neh,aku xnah lak beli mende ape2 gune paypal aku...ade la dlu skali...tp tuh tahun lepas sbb aku bli barang...even barang tu dpt da...da setel da la urusan sume...tp mende yg die state kat account aku tuh series aku tatau mende ape....

aku xpuas ati..gi trus kat paypal.com tgk bebetol histori account aku....
ya allah lagik terkejot...

dlm blan 5 aritu aku ade pruchased cam gune site rapidshare....RAPIDSHARE?bile ke mase nyer aku gune mende alah neh....series blan 5 aritu aku sebuk giler...selain bace paper,tgk blog,tgk youtube,xde nyer aku gi ke website merepek sbb aku sgtlah bz skang neh....da la tu...kat account aku die state-kan payment is completed...COMPLETED!!!2kali lak tu!!!seb baik tolak 1400yen jek...klo die tulak beribu2 yen lagi?!aaaaaaaaaa....miskin aku org gune duit aku tanpa aku tau!pastu 2-3 ari lepas aku ade gune mende name MEGAUPLOAD...ni lagi satu...aku 2 site neh xnah gi....even aku chek dlm comp. history kut aku ade gi ke x,XDE!!!!!!!wargh.....tp yg seb baik...die pulangkan duit aku balik....10dolar darab 3kali....bunguks!means aku ade purchased mende neh 3kali la sblom neh...padahal aku tatau pon mende megauppload neh!warghhhhhhh....

yg pelik nyer..setiap kali klo aku bli mende ape2 kat tenet...mesti la die kasik email ape2 yg state-kan aku da membeli ape2 kat site neh...tp,aku xnah dpt ape2 pon..series not a single email!aku bli ayam kat azhar.com tu pon aku dpt email invois nyer tau!nikan plak mende pelik2 kat tenet nih!hangin tol!

so,nak try chek aku gi 2site neh...mlm smalam....try to log in..ye la,kut2 la aku ade sebenarnyer buat account kat mende 2site neh tp aku lupe ke kan....HAH!xleh login...try la kate losspassword..bg add email...die kate xde org daftar gune email aku....HAH!sah la!aku xnah gune mende alah neh!

aku buat da repot on dot mlm smalam gak....
tah rase xslamat...
aku tutop account aku br kejap td kat paypal...
mende paypal neh slamat tp...yg gune kan account aku tuh...series la....aku tatau sape...riso..tu pasal aku tutop je trus...lagipon aku da xgune da mende neh....tahun lepas je la gune pon tu pon skali br...mende neh bulan lepas ngan bulan ni nyer payment..means nnt next month nyer kad kredit aku nyer bil nnt mesti die state-kan pasal payment mende alah neh...seb baik la 1400 yen(xde la skit,tp xbyk jua...just geram sbb aku tatau duit ni gune pesal tetibe aku kene bayar)!

to the person yg gune duit aku tuh...mmg la x aku halal kan....eeeeeeeeee
nak curik pon...curik ah org kaye!aku yg miskin neh pon nak curik!
bunguk!

Tuesday, June 05, 2007

hashika...

sedap x name hashika tu?
cam name pompuan kan...hahaha..memule dlu aku ade ah dgr pasal mende neh tgh melande universiti2 kat sekitar tokyo...aku igtkan hashika neh cam org yg jahat..suke meyerang pelajar2 kat dai(uni.)...even,kat skolah pon ade la dak2 kelas aku dok sembang2 pasal hal neh...aku ter-pk jap...aik?kat oita dai pon ade gak ek org giler neh nak kejar2...hmm...so,bile dgr je kat brite aku wat bodo je la...

rupenyer,sangkaan itu meleset same skali...

ade la skali ari neh...bal tanye aku aku da kene ke x hashika...eh,ble mase lak org main kejar2 ngan aku?...pastu bal pon terang lah..hashika neh sebenarnnyer bukan lah org...tetapi sejenis penyakit...lahhhhhhhhhhhhh.....mati2 aku igt kan hashika neh org....tande2 sindrom die...cam saket tekak,selesema,batok2 dan akan demam lebey 4ari tu...kire terkene lah wabak ini...nak lagik kompom,klo kua bintik2 tuh sah la hashika....sebbkan wabak neh...universiti kat tokyo sane sume cuti sminggu...
dan sbb kan wabak ni la jugak...

aku pon cuti sminggu!!!!
ade plak student kat sini terkene lak mende neh...

hahahaha...yg tatau bahse jepon mesti tertanye2 apekah penyakit nyer ini sampai org jepon gerun giler akan wabak ini...dan asal aku rilek je xtakot pon kene jangkit ke hape,sbb aku da kene da kecik2 dlu...
name jepon=hashika
name komersil=morsilis
name glamer=chicken pox
name senang paham=demam campak

aku bukan pe...aku nak kate suke pasal kene cuti sminggu ni,xjugak,sbb nnt kompom la skolah aku tuh nyer cuti summer neh die lambatkan sminggu,pastu neh haaaa...repot2 aku yg aku bertungkus lumus buat ari cuti minggu aritu terase penat je buat cepat2...pastu yg paling aku geram...lain kali nak cuti tuh sound awal2,bleh aku plan nak wat ape sminggu neh cuti neh...kan skang aku da melepek duk umah neh kebosanan....isk!

Saturday, June 02, 2007

ochikomu...

entah la.
kadang2 aku rase aku hampir kalah nak tahan rasa tu...
tapi alhamdulillah...hampir2 je..aku gengam balik telefon...aku cepat2 sedar...then,aku bina balik semangat utk bertahan...bersabar dan yg penting.. LET GO...
terpk balik... selame ni aku leh tahan...xkan tetibe nak patah blakang balik and be the `weak-girl` lagik skali...

aku nak org yg bleh dengar mende yg aku nak merepek...org yg just listen but sometime interrupt then listen again..bercerita ape yg byk sgt dlm hati ni...bercerita tanpa henti...lama da aku xberckp mcm tu skang ni...aku nak crite ape je yg aku nga minat skang,benci,menyampah,geram,SEDIH,gembira...MERENGEK...menangis tanpa sebab...

no.i am not that kind of desperate.need somebody to calm me.still,aku ade cr sendiri nak control this `gelap` feeling.still bleh senyum when people looking at me.still can keep the words from bursting it to the others.still can sing aloud when there`s musics on my ears.

yosh!
GAMAN!GAMAN!SABAR!GAMBATTE!BERUSAHALAHHHHHHHHHHHHHHHHH~~~

hah.puas ati.

Wednesday, May 30, 2007

minggu lepas ari jumaat...sblom gi ke klas sho-nin...tekak da terase cam perit2..tp,rilek je sbb nak gi jumpe sho-nin...keperitan tekak tu,xigt langsung(hahaha...ko smakin gatai ek intan*dush*ketok pale sendrik*)...
ari sabtu lak...bangun tergesa2 sbb tekak terase cam ade cecair yg perit,so gi keluar kan kat toilet and guess what!my tekak is injured!!!!kahak bersame darah telah mengeluarkan diri nyer...(mende la bahse aku neh)....makne nyer xlame lagik aku akan selsema dan saket tekak...dlm badan pon da rs panas2 tp sebenarnyer sejuk...
ari ahad lak,tekak mmg la saket....hidung berair...tp still lagik melalak x hengat dunia...minom plak air sejok berketolan ais...bertambah kronik tekak aku...
isnin lepas...bgn2 sora x keluar...gi skolah seb baik ade lagik sora tp menurut jack,sora aku seperti lelaki...hahaha...
selase...gi skolah cam biase tp,idong aku neh sretttt je...badan cam lemah longlai,dgn asyik blur jek...nak buat sesuatu tu aku kene pk lame....sah!aku demam!
arini....smalam nyer mlm aku da telan da ubat,so gi skolah ok la...just balik tu,pale berat semacam...tido la petang(tau,tido petg xbaik...:(..)..bangun2...pale lagik berat,pastu terase cam haba kuar dr badan....melepk la aku sampai skang da ok sket,pas makan bubur ns pastu telan ubat bufferin...sambong balik buat keje repot aku yg melambak-xnah stop....
so,aku nak umum kan.
this week is my sick`s week!

Friday, May 18, 2007

geli?terkejot?

adehh~~...sebuk lagik.arini br aku berpeluang melawat2 blog rerakan sekalian..tu pon jd silent reader je skang sbb xde idea nak merepek di blog anda...minggu neh aku rs agak penat sket kut,pastu jiwa agak tertekan sbb kan lab repot...hahaha...bukan pe,nak menganto nyer tuh sekse betol...

dlm pade aku nga bz2 neh...aku mengetahui satu crite yg tah..geli ade,terkejot ade,lawak pon ade,nak marah ade,suke sket kot,tp lebeh kepade...HAPE-HAPE tah!(ini realnyer stori.bukan drama.memula aku pon xpercaye mende ni wujud....)

die sorg pegawai di sektor kerajaan.pekerjaan nya bagos.org nyer gagah.baik.menurut kata ibu bapa nya.die juga dikatakan cukop ilmu agamanya.sehingga la suatu hari...die ber-inginkan seorg isteri.namun.die tidak mengetahui siapakah yg patot dia kahwin bersame.maka,utk memendekkan crite,die pon menyerahkan sebulat hati kepade sedara nyer utk meguruskan pencarian bakal isteri nyer.dia hanya meletakkan beberape syarat:
-pompuan yg berpendidikan tinggi
-memakai tudung
-ibu bapa org baik2
-klo bleh as soon as possible(xkenal xpe,tunang dlu,br leh kenal2...hape2 tah...dahtu,bile da kenal,xsuke...bleh main putos2 sesuke ati ke?heh)

baginyer,die xkisah.sape2 pon jd.asalkan mengikut garis panduan yg dikehendaki.maka,si sedarenyer pon dlm membuat la misi nyer utk si die.namun,dlm list anak dare yg dikatekan available utk mengisi garis panduan si die ini ade lah cucu sedare kepade sedare die ini.si sedare die ini pon mula la pergi merisik-risik khabar kepade ibu bapa si cucu sedare ini.
namun.
hampa.direjek mentah2.atas alasan.si cucu sedare ini jenis yg indipendent.nga blaja dan mahu bina idop sendiri dlu.(lagipon mude lagik...chet!).nak lagik drastik.cucu sedare si sedare die neh rupenyer bukan sorg,tp 2org rupenyer yg available.adek bradek lak tu.akak xdapek,try yg adek.lagik skali hampa.adek nyer telah berpunya dan juga maseh blaja.maka,tidak lah dpt si die meneroskan step seterosnyer setelah risikan tersebot kene rejek secare baik oleh ibu bapak si cucu sedare si sedare die.....*sambongan seterosnyer crite neh...tatau la...sbb aku tau sampai sini je la.hahaha*..ermm..mungkin die nga lagik mencari kut.try sedare lain la kut.

paham?hahaha..xpe.xyah paham.yg tau crite ini,tau lah mereka.
satu mende je nak ckp.
ngokngek!klo xsedare sendiri xleh ke?xberkembang langsong...tp klo da tersurat jodoh nyer begitu...xpe la.slamat mencr lagik ek.da kene rejek 2kali,xsemestinyer kene rejek lagi... ;p

Monday, May 14, 2007


aku nga merindu these 3person.
from left: opah,mak dan my 3rd sis...atiqah(panggil akak jek)...
pape pon...
slamat ari ibu buat opah ngan mak...
*baling2 bunge*
(err..adek aku tuh skolah lagik,blom jd mak :p)
insya allah,intan nga berusahalah neh....
yosh!
(o^-^o)

Monday, May 07, 2007

asal saikin rs sunyi?
saya tgh sabishi.
sekian.

Tuesday, May 01, 2007

pelik ke?x lah..biase jek!

hehe..br ade rs nak menaip...utk memenuhi hasrat rakan ku selang sblah umah neh.ni haaaa..mende pelik aku..xsume la,sebahgian je..xkan nak citer sume...maloo ah beb!

1) dlm sehari dlm idop aku..mesti tgk tb!xkisah la citer mende pon...tgk citer kat internet lain ah...kebiasean nyer stat kul 7 smpai 9...klo time xm dipendekkan sampai 8 .ye la.aku neh salah sorg mangse teknologi.sbb ape aku bleh lepak je kat umah?sbb ade tb!seb baik ade 3channel besh je kat umah aku,klo ade byk chanel..mmg bertambah waktu menonton tb aku...yes!i am a tv-addict!

2)aku suke bace novel.novel2 yg berkisar ringan2 jek...yaaaa....apabila aku ingin mendapat kan sesebuah buku crite itu,maksud nyer bile nak dibeli...aku ade style aku sendirik...
1st:tgk cover(menariks je aku capai)
2nd:tgk tag harge die
3rd:belek 1-2page pertame
4th:bace ending die(klo happy ending je aku akan trus ke step strosnyer)
5th:belek2 2-3page tgh2 page buku tuh(da dpt idea crite die camne,br aku aim
buku tu)...

3)susulan dr style di atas..hehehe...ni pulak care aku menonton crite berbentok cd ke dvd ke mende2 yg telah dirakan yg bleh main sendirik kat komp...
1st:tonton beberape minit 1st crite tu sepenoh perhatian
2nd:mane part2 yg xberkaitan sperti watak2 yg buhsan,atau adengan yg x excited,aku akan skip
3rd:utk lebih drastik,bile da sampai klimaks crite,aku akan stop kan kejap..then trus ke beberape scene minit terakhir crite utk mengetahui kesudhan nyer.klo kesudahan nyer mengecewakan..maka,abis la crite tuh aku tonton tanpa sambong2 yg mane xtgk td.
hehehe..thats y aku bleh mengabiskan tonton drama 17episode dlm 1mlm sahaja !=D

3)aku xbrape suke org tolong aku memasak.yg ni aku ikot prangai mak aku kut.bia la byk mane pon,klo dpt buat sorg,aku buat sendri sbb ntah..rimas byk tangan pastu nak suh org buat ini-itu...amat pantang klo org itu meng-kaco mende yg aku duk bia menumis lam kuali...satu lg,sbb nnt aku takut terlupe nak letak mende ape lam food yg aku masak.

4)pas masak...mesti clear-kan sinki dapo ngan lap dapo jua...xsuke bia..tp pas makan,xbasuh pinggan tu biase ah buat :p!..dan yg wajib...LEPAS MASAK MESTI MANDI...yg ni...mmg habit aku...klo xmandi,aku akan terase badan aku bau minyak mase masak tu...

5)aku suke bising2...celik mate je..ade lah bunyik2 yg kuat dr umah aku...tb ke lagu2 ke...xleh senyap2...sunyi... =(

6)ni laast ah....maloo sebenar nyer....tp.sume rakan2 aku da tau da dan derg mengenali mende ini...
hahaha..inilah bantal busok ku!aku import bantal neh dr mesia tuh...allo!aku basuh k!bukan sbb bau tau,aku suke bantal neh...tp,..emm...tah..bantal neh kene ade setiap kali nak tido...klo x dipelok,aku akan letak kat pale,xpon ,letak je kat tepi...mesti ade!aku amat pantang org sentuh bantal neh..bantal lain xpe,yg neh xleh!...neh bukan bantal busok biase tau..neh spesel woooo...exklusif lagik...ekcelli neh cussion ruang tamu umah kat mesia...tah sbb aku berkenan sgt mase kecik2 dlu bantal neh...aku curik jd bantal busok sendrik.hiks!bantal neh,kemane2 aku menetap,akan aku bawa.kat asrama,kat kolej(aaj) even ke jepon!kenkawan satu dorm,satu bilik,se-kolej derg akan recognize bantal ini..hahaha..bangge nyerrr*grinned*

ok.sket2 crite da ah...

Sunday, April 29, 2007



hmmm..ade org tag aku...asking the 'pelik' things about me...ape ek?nnt ah.bg aku pk kan....sabo ek cik-bal-maal-jannah!;p

Friday, April 27, 2007

^______________^

rs penat pula arini...tiada yg menariks sgt nak dicrite kan arini...tp bagi aku menarik la...bleh dikate kan tiap minggu ari jumaat nyer petang aku duk tanoshi-mini(tunggu2)...

time neh aku dpt blaja satu mende yg aku betol2 minat...walopon kejap...tp aku puas ati.selain dpt blaja mende yg aku suke tuh...tukang ajar die pon sedap mate memandang...(hakhakhak...aku tau,bal tgh gelak-menyampah kat aku)...blaja mende neh aku jd sgt sgt sgt slow learner....kekadang sampai aku menyampah kat diri sendiri sbb xpat ikut cam yg tukang ajo tuh...rs lembab sgt...tp,xkisah la...da klo aku pandai,xde la aku sanggop gi jejaoh dan membayar.

arini satu mende br lagik aku blaja pasal diri sendiri....br sedar.
aku neh suke buat bunyik2 secare x sedar.maksud nyer...bunyik2 gedik2 sumbang-sih tuh terkelua dr mulot aku bile mende yg aku nak buat xpat...errr...camne yeh nak terang?....mcm bunyik "hek-hek-hek" ke "hihihi" xpon yg aku prasan td gak td "aaaaaaaaa~~"*sambil terase cam muke aku tgh menagih blas kesian = buat muke cumel)....xpon lg terok,aku bleh hentak2 kaki....=(

bukan pe.td terbuat kat tukang ajar tu.shimataaaaaaaa~~~~
series terase cam alaaaaaaaa gedik nyer aku.pastu bile tersedar bleh kate "opps.shichatta.gumen"...die gelak jek....
warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
nih yg aku xtahan neh.
aku taleh tgk tukang aja neh gelak ke senyum sbb die nyer e-gao cho~suteki!(sgt cantik/menawan)...da la spanjang ngajo tuh senyum jek(yg neh aku kompius sket ah...same ade senyum ikhlas,xpon perli sambil berkate dlm hati "bengong gak dak neh")

stakat neh.die la org jepon yg aku minat betol2!hahahahaha.....kenkadang tujuan aku ke 'klas' die neh menyimpang dr nak blaja jd nak tgk die senyum...hahahaha....

da lame xrase gatal cenggini.
aler..stakat gatai je la....xde nak buat pe pon.
seb baik ah ko org jepon sho-nin oiiii!!!klo org mesia,mmg ah aku xnak dekat.takut ter-peleOt jato chenta.

sekian cerita gatal dr cik mas chomeii minggu ini.
k.ayu/azie..sy sgt suke ini klassssss!!!

Monday, April 23, 2007

she is now 21!!!



hehehe..amacam?ade gaye?...nih my 2nd sis la...lain kan muke die ngan aku?(eh..mcm korg igt je muke aku camne..hahaha)...today beshday die..aah...sebuk je dak neh nak lahir same bulan ngan aku...seb baik hari lain2...

berminat?

woooooooo....
maap.telah berpunye.hakhakhak..xde can ah korg...

=(
ye la.aku ngaku.die neh langkah bendol.akak die solo-molo,adek lak chenta-chentun..tp satu je..die xleh lawan aku sbb kulit die GELAP!aku cerah(opss!terbangge)...

namenyer intan silatul ain...aah,name aku pon ade intan gak,in-fact...all my sisters got `intan` at the beginning of their name!make, korg kene sebut name penoh la,klo tepon kat umah aku..klo x,merase ah sesape yg angkat tepon tu sebut 4org name penoh:intan maslinna,intan silatul ain,intan nur atiqah,intan nur anis..tu seb baik ayah aku xbrape kreatif nak letak name adek laki aku intan mohd nazrin ke(name betol:muhhammad nazrin asyraf..panjang eh name)...klo x..abeh sume name anak chekgu safia neh kene sebut...

back to story si ILA(the nickname) neh,skang sebok nak abiskan sem final kat poli ipoh...same bidang cam aku..letrik eng...tu pon br aku sedo kitaorg same bidang last year aku 1st year kat sinik..hahaha...die ni la,byk ganti tempat aku spanjang aku tinggal kan famili(acecece..mcm ayat gi berjuang lak)...die neh la kawan ngumpat aku,tempat aku bergado,driver,tukang perabih duit aku,tukang sgale2nyer lah!..die neh,klo hangin naik,aku pon takut nak layan...

cume nyer...
sori adek-ku.aku termarah adek aku neh smalam.wrong timing ekcelli.aku nak tego die pasal satu sikap die yg makin menjadi2..sbb mak aku da mengadu...so,termembebel aku la kat die neh,padahal sebenonyer aku nak wish beshday tp terbawa2 marah kan die sbb hal tu.patot aku k.i.v lu,tp,ter-burst lak...sori adek-ku.
aku membebel sbb aku SAYANG tau!!!

slamat segale nyer utk tahun lahir mu yg ke-21!
jgn jadik cam akak ko neh da..hahaha

Sunday, April 22, 2007


ok..this is not about film review...crite neh all most all malaysian tau...xyah la nak crite ke ape2 ke...sape yg xtgk lg?WEI!!!GI TGK!

aku alergik ngan crite neh...sgt alergik...bukan pe,sepanjang crite neh nga promot kat wayang pastu nga hangat disebut2 org...time tuh aku melalui mcm2 mende utk pemprosesan `the new me`....sgt kurushi(sakit?seksa?..xpasti words yg sesuai)...ade gak sweet memori terselit tp byk gak yg meruntun jiwa(hahha..chet!jiwang lak)...

aku xleh dgr/tgk ape2 mende yg berkaitan dgn film ni..xkisah la poster die ke,lagu ost die ke,iklan ke,org sembang2 pasal crita neh ke...trus....flash back mende2 dlu...TAPI...aku sgt sgt sgt suke film neh...dan dgn jujur nyer...aku da tgk 8kali crite neh...dan aku bleh re-call balik dlm 8kali aku tgk crite neh...ape keadaan aku time tonton crite neh...8-8kali gak..mengalir air mate aku(aaaaarghhh!bocor rahsie sendri)...kisah crite neh,xde kaitan ngan idop aku la,tp...tah.value crite neh sgt la bagus...ade kat youtube,bile2 mase jek bleh tgk...tp,aku ni jenis,klo suke satu2 tuh aku akan keep utk koleksi peribadi...aishhh!xde ke org jual dvd die kat jepon neh?...tp tu la..seboleh2 aku akan elak tgk crite neh,sbb nnt mode jiwang-x-larat aku akan dtg,pastu tingat ade janji yg.....hahaha...sewel.

ok.nak sambong wat lab report.daaa.

cinta.kisah cinta antara manusia.