Monday, May 29, 2006


"We eat because we need food, but we cook because we love food. That love is fueled by the tangy heat of spices and nurtured by the flowery aroma of herbs. Seasonings play a minimal nutritional role in our diet. They play to our senses. They make us want another bite. "
-http://www.exploratorium.edu/cooking/index.html

*saje tampal kat sini sbb xde mende menarik nak dibebelkan ari neh*
hehehe..
mishh my mum`s cook ngan sambal blacan opah....nyuu~~

5 comments:

Anonymous said...

saye suka makan nasik goreng daging merah.. pastu air batu campur... sheedapp...

Acid (mojiah709) said...

ayoyo...kamu bicara tentang sambal belacan....
hmmm my fav tu. Pekena pulak dgn nasi panas, ikan sepat goreng dan lauk lemak nangka...sedap tu...mak gal fren jalan depan pun boleh buat tak nampak.

Tumpang tanya sikit boleh tak? Kamu ni reti ke memasak, sebab that is one of the most impt criteria a guy looks for a wify material tau?

Cheers....

err_quek said...

kikiki...
klo sy xreti masak cik raksase ijo kebulor la sy kat jepon neh...
stakat buat kenduri utk 30org tuh...bleh ah...hahaha...xde la...biase je..stakat neh,xde plak yg meninggal sbb makan makanan yg saye masak..kikiki
cheers also!

avie eicca said...

hahaha..ehmm kak kalau makan pandai.cik es putih pun tau kak tau makan jer.Nak cari bakal suami yang ada restoranlah dan leh masak..nanti balik kerja nasi semua dah tersedia..hikhikhik..
Kak hampes masakan melayu nih!!kalau capati pun tak jadi ..huhu..last2 goreng buat puri[makanan india nih:P].tapi kalau u mau makan makanan itew mat saleh tersesat punya food leh ler cari akak :)Mampuslah laki aku nanti siap dari cari lain kang :P

Acid (mojiah709) said...

kalo kat jepang tu, mesti pandai masak masakan jepang....

asalkan makanan akak tak membuat orang (x2) ceret beret sudah hehehe